سازمان جهانی گردشگری، از نهادهای تخصصی سازمان ملل، اعلام کرد که تعداد سفرهای بین المللی گردشگری در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال قبل دو برابر شد و با توجه به لغو بسیاری از محدودیتهای مسافرتی به خصوص در چین، در سال ۲۰۲۳ به دوران قبل از کووید نزدیک خواهد شد.
این نهاد در گزارش خود افزود که تعداد سفرهای بین المللی در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۱۵ میلیون بود ولی با رشدی بیشتر از پیش بینی در سال ۲۰۲۲ به حدود ۹۱۷ میلیون افزایش یافت.
تعداد سفرهای بین المللی گردشگری در سال گذشته معادل ۶۳ درصد از دوران قبل از همه گیری ویروس کرونا بود ولی سازمان جهانی گردشگری تخمین می زند که در طول سال ۲۰۲۳ به حدود ۸۰ تا ۹۵ درصد دوران قبل از محدودیتهای کووید افزایش می یابد.
این نهاد پیش بینی می کند که افزایش پایدار تعداد سفرهای بین المللی به دلیل رشد تقاضا به خصوص در آسیای شرقی و منطقه اقیانوسیه و لغو محدودیتهای کووید در این بخش از جهان ادامه خواهد یافت.
درعین حال به دلیل افزایش تقاضا در ایالات متحده به دلیل بالا رفتن نرخ برابری دلار در برابر ارزهای دیگر، سایر مقاصد جهانگردی نظیر اروپا نیز شاهد افزایش تعداد مسافران خارجی خواهند بود.
تحت تاثیر مقررات سختگیرانه دولت چین در مقابله با شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید صفر» تمامی سفرهای خارجی از مبدا و به مقصد چین حدود سه سال ممنوع و در اوایل ژانویه امسال از سر گرفته شد.
این سیاست روی صنعت جهانگردی اکثر کشورهای آسیا شرقی و به خصوص ژاپن و تایلند که چینیها بیشترین رقم مسافران خارجی به این کشورها را تشکیل می دهند، تاثیر شدیدی برجا گذاشت.
کارشناسان پیش بینی میکنند که شرکتهای هوایی چینی از ماه مارس و همزمان با برنامهریزی برای فصل تعطیلات تابستانی ظرفیت جابجایی مسافران را به شکل چشمگیری افزایش دهند.
سازمان جهانی گردشگری در بخشی از گزارش خود میگوید:«در سال ۲۰۱۹ چین بزرگترین مبدا سفرهای خارجی بود و لغو محدودیتهای کرونایی از سوی این کشور در احیای صنعت گردشگری نقش بسیار مهمی خواهد داشت.»
این گزارش درعین حال هشدار میدهد که نرخ بالای تورم و بهره بانکی، نگرانی از رکود اقتصاد جهانی و بیثباتی و ابهام ناشی از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین ممکن است به روند احیای صنعت گردشگری بین المللی در سال ۲۰۲۳ لطمه بزند.
این گزارش میافزاید:«پیش بینی می شود که اکثر گردشگران تحت تاثیر وضعیت اقتصادی دشوار به دنبال سفرهای ارزان تر و نزدیک تر به کشور خود باشند.»
تعداد سفرهای گردشگری بین المللی به اروپا که پرطرفدارترین مقصد است در سال ۲۰۲۲ به حدود ۸۰ درصد از دوران قبل از کووید افزایش یافت. احیای سفرهای بین المللی به مقصد آفریقا و آمریکا در مقایسه با دوران قبل از کووید حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد و در آسیای شرقی و اقیانوسیه که مقررات کووید سختگیرانهای داشتند حدود ۲۳ درصد بود.
در اکثر مقاصد توریستی پرطرفدار درآمد حاصل از سفرهای گردشگری بین المللی افزایش یافته است و به نظر میرسد که در سال ۲۰۲۲ بسیاری از مسافران مدت طولانی تری به تعطیلات رفته و در طول سفر مبلغ بیشتری هزینه کردهاند.
چه در بازارهای قدیمی و جا افتاده نظیر کشورهای اروپای غربی و چه در بازارهای جدید و در حال رشد نظیر هند و عربستان سعودی، افزایش پولی که مسافران هزینه کردهاند، محسوس بوده است.
در برخی از مقاصد نظیر پرتغال، رومانی و مکزیک درآمد حاصل از سفرهای گردشگری بین المللی حتی در مقایسه با دوران قبل از کووید افزایش یافته است.
پ.ن: تحولات جدید در افغانستان و برقراری امنیت نسبی پایدار باعث شده تا این کشور مورد توجه گردشگران خارجی قرار گیرد. در دو سال اخیر (۲۰۰۲-۲۰۲۳م) گردشگران زیادی از کشورهای مختلف به افغانستان سفر کرده اند. این مسأله نشان دهنده داشتن ظرفیت بالقوه این کشور در صنعت گردشگری می باشد.
در این خصوص لازم است مسئولین حکومت افغانستان توجه جدی نموده و در زمینه رشد صنعت گردشگری افغانستان استراتژی و برنامه ریزی مشخصی را تدوین و اجرایی کنند.
نویسنده: علی سلطانی هروی
شما اولین دیدگاه را ثبت نمایید.