afghantravel ad
afghantravel ad
کد خبر: 4170

نمایش بخشی از سکه‌های موزیم ملی افغانستان

نمایش بخشی از سکه‌های موزیم ملی افغانستان , افغان تراول afghantravelaf

موزیم ملی افغانستان، بخشی از ۲۰هزار سکۀ موجود در این مکان را امروز (پنج‌شنبه، ۷قوس) به نمایش گذاشت.

سکه‌های ضرب زده شده در دورۀ یونان باختری، از زیباترین سکه‌ها در تمامی این دوره‌های تاریخی شناخته می‌شوند.

نخستین سکه‌های ضرب زده شده در افغانستان که در موزیم ملی نگهداری می‌شوند به سدۀ پنجم پیش از میلاد به دورۀ هخامنشیان بر می‌گردند. این سکه‌ها به شکل‌های مستطیل و دایره با تصویرهایی از شاه و نمادهای مذهبی، سیاسی و اعتقادی دورۀ هخامنشیان بی‌هیچ خطی ضرب زده شده‌اند.

فهیم رحیمی، رییس موزیم ملی افغانستان در این باره گفت: «سکه‌های بسیار خرد و کوچک داریم که از دورۀ یونان باختری استند. بزرگ‌ترین سکه‌یی که تاکنون از این دوره پیدا شده است….سکۀ بزرگ طلایی داریم که ۱۶۰گرام وزن دارد اما در کلکسیون ما نیست… در موزیم یکی از کشورهای اروپایی نگهداری می‌شود.»
حمیدالله ویار، رییس اطلاعات و فرهنگ هلمند نیز بیان داشت: «چندین‌بار است که موزیم آمده‌ام، اما نخستین‌بار است که سکه‌ها را در موزیم ملی افغانستان می‌بینم. این سکه‌ها از دوره‌های پیش از اسلام و دورۀ اسلامی استند. این سکه‌ها گونه‌های شان متفاوت استند و در دوره‌های گوناگون با فلزهای گوناگون ساخته شده‌اند و تصویرهای روی و پشت سکه‌ها نیز نظر به دوره‌های تاریخی فرق می‌کنند.»

نخستین سکه‌های رسمی دورۀ اسلامی، در دورۀ امویان ضرب زده شدند که سکه‌های نقره‌یی و روی سکه کلمۀ طیبه، پشت آن سورۀ اخلاص و دور آن آیه‌یی از قرآن کریم با خط کوفی نوشته شده‌اند.

در میان بازمانده‌های باستانی در موزیم ملی که بیشتر شان سکه استند، بازمانده‌هایی نیز وجود دارند که از قاچاق آن‌ها در گمرک میدان هوایی حامدکرزی جلوگیری شده‌است.
عبدالبصیر کامجو، مسؤول بخش بازمانده‌های باستانی دورۀ کوشانیان در موزیم ملی اظهار داشت: «در این میان ما سکه‌های را داریم که ضرب خود افغانستان بوده‌است به ویژه ضرب بدخشان از آن جمله چند سکه‌یی که بزرگ استند از معدن نقره پنجشیر استخراج شده‌است و در بدخشان ضرب زده شده‌است که ناب‌ترین سکه‌ها استند. ما سکه‌های هم داریم که طلا استند از دورۀ کوشانیان استند. سکه‌های نقره استند که دورۀ هخامنشیان استند تا دورۀ ساسانیان نیز ما سکه‌ها داریم.»

در موزیم ملی افغانستان، در کنار هزاران بازماندۀ باستانی دیگر، هم‌اکنون ۲۰هزار سکه نگهداری می‌شوند.


نویسنده: علی سلطانی هروی

آثار_آبدات_تاریخی_افغانستانموزه_ملی_افغانستاننمایشگاه_افغانستان

شما اولین دیدگاه را ثبت نمایید.

ثبت دیدگاه شما

afghantravel ad afghantravel ad