معرفی افغانستان


my afghanistan
نام جمهوری اسلامی افغانستان (به پشتو: د افغانستان اسلامی جمهوریت)
پایتخت کابل
دین رسمی اسلام
زبان رسمی فارسی دری و پشتو
قومیت ها پشتون‌ها - هزاره‌ها - تاجیک‌ها - ترکمن‌ها - بلوچ‌ها - ازبک‌ها - ایماق‌ها - پشه‌ای‌ها و...
همسایگان پاکستان در جنوب و شرق، ایران در غرب، تاجیکستان و ازبکستان و ترکمنستان در شمال و چین در شمال شرقی
مساحت ۶۵۲٬۸۶۴ کیلومتر مربع - چهل‌و یکمین کشور وسیع دنیا
تعداد ولایت ۳۴ ولایت
تعداد ولسوالی حدود چهارصد ولسوالی
جمعیت بیش از ۳۲ میلیون نفر
واحد پول افغانی (AFN)
منطقه زمانی +۴:۳۰
هواپیمایی آریانا
فرودگاه ها میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی - میدان هوایی بین‌المللی قندهار - میدان هوایی بگرام
پیش‌شماره تلفن ۹۳+

افغانستان با نام رسمی جمهوری اسلامی افغانستان (به پشتو: د افغانستان اسلامی جمهوریت) کشور محصور در خشکی در آسیای مرکزی است.این کشور حدفاصل آسیای میانه، آسیای غربی و خاورمیانه قرار دارد.

افغانستان از لحاظ قدمت تاریخی، یکی از کهن‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود.

افغانستان در محل ژیواستراتژیکی مهمی قرارگرفته که آسیای شرقی، آسیای جنوبی، آسیای غربی و آسیای میانه را به هم وصل می‌کند. سرزمین افغانستان امروزی به دلیل قرارگرفتن در مسیر جاده ابریشم محل پیوندگاه تمدن‌های بزرگ جهان بوده است

افغانستان اقلیم قاره‌ای مرطوب (تابستان گرم و زمستان سرد) دارد. زمستان‌های ارتفاعات مرکزی و شمال شرقی افغانستان بسیار سرد و خشن است. به طوری‌که میانگین دما در جدی ماه به زیر ۱۵ درجه سلسیوس زیر صفر می‌رسد. از سوی دیگر مناطق کم‌ارتفاع جنوب غربی (حوضه سیستان)، منطقه جلال‌آباد در شرق و دشت‌های ترکستان در کنار رود آمودریا در شمال، تابستان‌هایی گرم دارند و میانگین دمای آنها در تیرماه به بیش از ۳۵ درجه می‌رسد.

کوهستان هندوکش در شمال شرق افغانستان منطقه‌ای فعال از نظر زمین‌شناختی است و بسیار زمین‌لرزه‌خیز است که گاهی به رانش زمین و ریزش بهمن (برف کوچ) نیز منجر می‌شود.

بیشتر رودخانه‌های مهم افغانستان از ارتفاعات مرکزی کشور سرچشمه گرفته می شود. آمودریا، هیرمند، دریای کابل و هری‌رود مهمترین حوضه‌های آبی کشور را تشکیل می‌دهند.

از منابع طبیعی کشور می‌توان به گاز طبیعی، نفت خام، زغال‌سنگ، مس، کرومیت، فلزات گرانبهای دیگر، سولفات باریوم، گوگرد، سرب، روی، آهن، نمک و سنگ‌های قیمتی، اورانیوم و دیگر کانی‌ها اشاره کرد. ارزش مجموعی معادن زیرزمینی افغانستان یک هزار میلیارد دلار است. دولت برای جذب سرمایه گذاران در این زمینه، تلاش می‌کند.